Practica „S”

Practica „S” s-a născut în august 2011, când la propunerea unei prietene cu mai multă experiență în tango (Simona P.) ne-am hotărât atât eu cât și Ioana să dăm șansa tuturor colegilor din comunitatea de tango din Cluj să practice în mod organizat alături de noi. Prin urmare în fiecare duminică (cu mici excepții!) de la ora 20 clujenii se întâlnesc pentru 2 ore pentru a practica tango. Așa a ajuns Practica S să fie prima practică regulată de tango argentinian organizată în Cluj-Napoca. Scopul principal al Practicilor „S” este acela de a determina pe fiecare membru din comunitate să contribuie prin propria muncă și determinare la ridicarea nivelului tutor celorlalți tangueros/tangueras.

Practica „S” are un coordonator pentru fiecare ediție în parte. Coordonatorul poate să fie organizatorul practici, un cuplu din comunitate, un tanguero sau tanguera mai experimentată din comunitate sau chiar un coordonator invitat. Rolul coordonatorului este acela de a oferi asistență tuturor celor care au nevoie în tango dar și acela de ași folosi propria muzică pentru practică.

În 2011 prima Practica „S” a avut loc pe terasa Vila 69, str. Hașdeu, nr. 69; mai apoi am mutat-o pe timpul iernii în sala de la parter al aceleiași locații.

Începând cu decembrie 2013 Practica „S” se ține la Attitude Dance Studio, str. Baba Nova, nr. 32.

Mii de mulțumiri tuturor celor care au dat o mână de ajutor comunitații de tango din Cluj fie fiind coordonatori fie fiind simpli practicanți.