Despre noi

[tabgroup]

[tab title=”Profesori„]

Ioana Lascu

Ioana LascuNoi, Horia Pop și Ioana Lascu am creat Asociația Compania de Tango Cluj în ianuarie 2012, cu scopul de a promova tango argentinian în toate formele lui tuturor celor care doresc să îl descopere. Backgroundul nostru în tango este atât la nivel de show și performance, precum și ditatactic și pedagogic. De asemenea organizăm evenimente de tango de cel mai înalt nivel, care promovează minunata pasiune pentru tango. Dansăm de 7 ani, dansăm și organizăm evenimente de tango argentinian de 5 ani, predăm tango argenitinian de 4 ani.


Horia Pop

Horia Pop

Noi, Horia Pop și Ioana Lascu am creat Asociația Compania de Tango Cluj în ianuarie 2012, cu scopul de a promova tango argentinian în toate formele lui tuturor celor care doresc să îl descopere. Backgroundul nostru în tango este atât la nivel de show și performance, precum și ditatactic și pedagogic. De asemenea organizăm evenimente de tango de cel mai înalt nivel, care promovează minunata pasiune pentru tango. Dansăm de 7 ani, dansăm și organizăm evenimente de tango argentinian de 5 ani, predăm tango argenitinian de 4 ani.

 


Horia Pop & Ioana Lascu

Horia y Ioana 5 Horia y Ioana 6 Horia y Ioana 7 Horia y Ioana 8 Horia y Ioana 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[/tab]

[tab title=”Compania de Tango Cluj„]Asociația Compania de Tango Cluj este o platformă culturală de dezvoltare pe domeniul dansului: tango argentinian cât și în domenii conexe acestuia precum cel didactic, muzical, organizatoric, antreprenorial, corporate trainings, etc.În activitatea de tango argentinian ne dorim să dezvoltăm un ecosistem cultural de tango atât la nivel local (Cluj-Napoca), regional (Transilvania), cât și național și internațional.Pentru acesta am creat și organizăm săptămânal cursuri pe 3 module (luni și miercuri), respectiv practici (Practica „S”) și milongas (Milonga Napoca 15 – seri de tango).Totodată dăm șansa cursanților să se promoveze ei înșiși în urma muncii lor la nivel didactic și să țină cursuri săptămânale gratuite pentru studenți/ masteranzi/ doctoranzi/ profesori universitari și să coordoneze practicile regulate ale colegilor lor.Pe lângă activitatea curentă activitatea de organizare mai presupune și organizarea/co-organizarea de evenimente speciale de weekend:StartUP Tango Weekend (23 de ediții de cursuri speciale de inițiere de la nivel 0, juamte dintre ele organizare în Cluj-Napoca),LevelUP Classes (cursuri adresate celor de nivel intermediar pentru sedimentarea cunoștiințelor),Tango DJ Workshops (cursuri pentru pasionații de tango care doresc să pună muzică la practicile și milongile de tango),Transilvania Tango Experince (eveniment regional și național de motivare, socializare, relaxare și de uniformizare a cunoștiințelor de tango),Tango Cazino (cel mai mare festival internațional de tango argeninian din România, organizat în fiecare an la Cluj-Napoca în august cu profesori străini).Pe lângă toate acestea oferim posibilitatea cursanților să se autodepășească dându-le posibilitatea să danseze pe scenă, evenimente corporate, petreceri private sau în alte împrejurări.

 

Proiecte și evenimente Compania de Tango Cluj

Partener EU – s-a născut din dorința de a face accesibile cursurile de tango tuturor tinerilor din România, prin integrarea lor în universități, sub formă de cursuri facultative de educație non formală. Proiectul s-a desfășurat sub forma unui parteneriat între trei asociații: Asociația pentru Cultură și Tango București, Asociația Tango Iasi, respectiv Asociația Compania de Tango Cluj, cu sprijinul a cinci universități și alte instituții precum Ambasada Argentinei în România, primăriile municipiilor Cluj-Napoca, Constanța, Iași, București și Ministerul Tineretului și Sportului.

Scopul proiectului a constat în colaborarea tinerilor cu responsabilii de politici de tineret în vederea identificării unor mecanisme eficiente de realizare a educației non-formale prin dans în general și prin tango în particular, în învățământul universitar românesc. Cursurile gratuite de tango argentinian s-au desfășurat pe perioada anului universitar 2013-2014. În cadrul proiectului s-a creat și o platformă e-learning conținând cursuri gratuite online. În Cluj Napoca au beneficiat de acest program aproximativ 200 de studenți cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani. Compania de Tango Cluj a continuat sa susțină cursuri gratuite pentru studenții universităților clujene până în prezent.

 

Tango Cazino – este un eveniment premium al Compania de Tango Cluj, ajuns la cea de-a treia ediție în 2014, fiind considerat cel mai mare festival de tango argentinian din România. Tango Cazino reunește peste 300 de dansatori amatori și profesioniști din 15 țări, maestri internaționali din Argentina, SUA, Italia, Franța, Grecia, Ungaria, care au susținut workshopuri și demonstrații de tango argentinian. Evenimentul a inclus o serie de activități gratuite pentru publicul larg: cursuri de inițiere cu profesori din Cluj și București, curs de tango în limba maghiară, cu profesori din Budapesta, tango în aer liber în foișorul Parcului Central Cluj-Napoca „Simion Bărnuțiu”. Pentru acest proiect ne bucurăm de susținerea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și a Centrului de Cultura Urbana Casino.

 

Transilvania Tango Experience – se organizează în fiecare an la Avrig, județul Sibiu și a pornit ca un eveniment regional ce reunește școli de tango argentinian din Transilvania, ai căror profesori susțin seminarii pentru participanți. Dupa succesul primei ediții, evenimentul s-a transformat într-unul cu acoperire națională și cu peste 150 de participanți din toată țara. Transilvania Tango Experience are ca scop uniformizarea cunoștințelor în tango, promovarea spiritului de comunitate, relaționare și networking.

 

 

Apariții în Mass Media

Interviuri

Horia – Despre tango și Tango Cazino III în www.bunadimineata.ro

Horia y Ioana – Despre tango și mai mult în www.revistabulevard.ro

Horia y Ioana – Despre tango în blogosferă în www.victormiron.ro

 

Articole

Despre cursuri de tango în școli în www. stiridecluj.ro

Despre Tango Cazino III 2014 în www.eclujeanul.ro

Despre Tango Cazino III 2014 în www.cluj24h.ro

Despre Tango Cazino III 2014 în www.gazetadecluj.ro

Despre Tango Cazino III 2014 în www.citynews.ro

Despre Tango Cazino II 2013 în www.artactmagazine.ro

Despre Tango Cazino I 2012 în www.time4news.ro

Despre Cursuri gratuite 2013 în www.evenimenteincluj.ro

Despre „Paint Your Pation” în www.ziuadecluj.net

[/tab]

[tab title=”Istoric activități”]

Listă de activități 2014

 • Ianuarie-iulie: cursuri de tango argentinian la Târgu-Mureș de 2 ori/lună; grup nou format TengoTango;
 • Ianuarie-iulie: cursuri gratuite pentru studenți de 2 ori/saptămână;
 • 17-19 ianuarie: organizatori tabară Ski, Tango & Bulgăreală la Arieșeni;
 • 25-26 ianuarie: participare la training Sebastian Arce la Budapesta;
 • 31 ianuarie -2 februarie: StartUP Tango Weekend ediția a III-a la Oradea;
 • 7-9 februarie: Ioana Lascu – asistentă cursuri Dominic Bridge festivalul Tango En Primavera, Timișoara;
 • 13-17 februarie: Paris & Lyon Tango Mon Amour;
 • 28 februarie: Curs de Tehnică de Femei cu Ioana Lascu la Timișoara;
 • 1-2 martie: participare cursuri de milonga cu Lucia Mîrzan și Raluca Teodor;
 • 7-9 martie: StartUP Tango Weekend, ediția a XI-a la Cluj;
 • 27-30 martie: Ioana Lascu – participare Riga Tango Marathon;
 • Martie-iulie: cursuri de tango argentinian pentru străini în engleză cu Horia Pop & Iulia Burci;
 • 10-13 aprilie: participare Belgrad Tango Encuentro;
 • 25-27 aprilie: StartUP Tango Weekend Baia Mare, ediția a III-a;
 • Mai: cursuri de tango argentinian la Baia Mare de 2 ori/lună; grup nou format – Ora de Tango;
 • 1-4 mai: organizatori Transilvania Tango Experience – Palatul Brukenthal Avrig;
 • 7-11 mai: participare Tango Amadeus, Viena;
 • 16-18 mai: Întâlnirea Națională de Tineret pentru Proiectul Partener EU & Bucharest Tango Marathon – Spring Invasion Edition;
 • 23-25 mai: Ioana Lascu – Dias de Juventud III Liubliana – Maraton de Tango;
 • 27-28 mai: Tango Argentinian la Zilele Clujului, Primă-avampremieră, Tango Cazino;
 • 29 mai-2 iunie: participare Timișoara Tango Festival;
 • 5 iunie: curs de inițiere în tango argentinian pentru generația „50 and fabulous” cu Anișoara Ochiș și Ionuț Suciu;
 • 10 iunie: Tango Argentinian la Festivalul de dans contemporan STEPS, Avanpremiera 2, Tango Cazino;
 • 14 iunie: Deschidere Milonga „La Glorieta” în Foișor Parcul Central, cu ocazia Festivalului Luminii;
 • 13-29 iunie: Ioana Lascu – participare East Coast Tango Marathon New York, Milonga la Chicago, Milonga la San Diego, Milonga la San Francisco;
 • 9-14 iulie: Ioana Lascu – praticipare Mediteranean Tango Festival Porec, Croația;
 • 9-14 iulie: Horia Călin Pop – finalist Campionatul European de Tango Salon impreuna cu Iulia Burci
 • 10-17 iulie: Ioana Lascu – participare Mediterranean Summer Tango Festival Porec, Croația;
 • 28 iulie-6 august: curs instructor de dans și certificare – Ioana Lascu și Horia Călin Pop;
 • 1-3 august: participare Transilvania Tango Fest Brașov, ediția a VII-a;
 • 7 – 9 august: participare Festivalito Porteno ediția I, Mamaia, Constanța;
 • 21-24 august: organizare Festivalul Internațional Tango Cazino, cel mai mare număr de participanți din România, 300 persoane (din care 50 străini) la care se adaugă 2000 de spectatori la activitățile în aer liber din Parcul Central Cluj;
 • 28-31 august: participare și demonstrație de tango – Festivalul El Sabor de Hungria, Budapesta;
 • 5-7 septembrie: StartUP Tango Weekend ediția a X-a, Cluj-Napoca;
 • 18-21 septembrie: performance, DJ Horia Pop și participare la Festivalul Anivertango Timișoara ediția a IV-a;
 • 26-28 septembrie: „Toamna în pași de tango la Iași cu Horia și Ioana”
 • 3-5 octombrie: participare „Un abrazo porteno” București cu Noelia Hurtado & Carlitos Espinoza;
 • 9-10 octombrie: susținere seminarii & performance StartUP & LevelUP Tango la Baia Mare;
 • 11-13 octombrie: participare & DJ Horia Pop la Tango Story Timișoara, ediția a II-a;
 • 17-19 octombrie: susținere seminarii & performance StartUP & LevelUP Tango la Târgu-Mureș;
 • 20-23 octombrie: organizare Seminar Intensiv de Tehnică pentru Femei cu Antonella Terrazas (Argentina) la Cluj-Napoca;
 • 24-26 octombrie: participare Maraton Noches de Hungria, Budapesta;
 • 31 octombrie-2 noiembrie: StartUP Tango Weekend Arad, ediția I;
 • 6 noiembrie: Organizare Curs de Tango Vals și Milonga Cu Dominic Bridge (USA) și Cecilia Piccini (Argentian) la Cluj-Napoca;
 • 7-11 noiembrie: participare Bucharest Tango Marathon;
 • 14-16 noiembrie: performance și participare la ”Tango On Focus”, București cu Fausto Carpino & Stephanie Fesneau;
 • 22 noiembrie: Paint Your Passion, Milonga Corazon de Cluj powered by Mono la Cluj-Napoca;
 • 28 noiembrie-2 decembrie: participare Tango Maraton O’Cerasielo Napoli, Italia;
 • 11 decembrie: organizare Culori de Tango Cluj, Ziua Internațională a Tangoului la Cărturești Iulius Mall Cluj, proiect realizat simultan în Timișoara, Baia Mare, Arad, Târgu-Mureș și Iași;
 • 18 decembrie: organizare Tango FlashMob la Iulius Mall, ediția a III-a;
 • 26 decembrie: organizare Ice Skating & Milonga în Piața Unirii, Cluj-Napoca.

 

Listă de activități 2013

 • Ianuarie-iunie: 5 ediții StartUP Tango Oradea, Iaşi, Cluj-Napoca, Satu-Mare;
 • 17 februarie-18 martie: pregătiri și training în Buenos Aires, Argentina;
 • 24 mai: reprezentaţie la Festivalul de Tango Timișoara;
 • 28 mai: Flashmob în Piaţa Unirii și demonstraţie de Tango Argentinian la Zilele Cluj-Napoca;
 • 29 mai: Avanpremieră Tango Cazino 2013, în curtea din faţa Centrului de Cultură Urbană Casino;
 • 1 iunie: Curs de iniţiere şi demonstraţie de tango argentinian în cadrul evenimentului TIFF Weekend la Castelul Banffy;
 • Iunie – 2 ediții StartUP Tango Baia Mare, respectiv Târgu-Mureș;
 • 21-22 iunie – eveniment de tango pentru proiectul Cluj Never Sleeps;
 • 21-23 iunie – co-organizatori Transylvania Tango Experience, tabără de tango la Palatul Brukenthal din Avrig, Sibiu;
 • 28-30 iunie, am fost invitații de onoare la Argentinian Tango Weekend în Timișoara;
 • 2-9 iulie: participare la 4th European Championship & Festival of Tango, în Roma, Italia;
 • 1 iulie – lansare oficială tangocazino.ro;
 • 19-21 iulie, am avut o demonstrație de dans la Festivalul Peninsula organizat la Cluj-Napoca;
 • 22-25 august: organizatori ai Festivalului Internațional Tango Cazino, Cluj-Napoca, ediția a II-a;
 • 6-8 septembrie: StartUP Tango Weekend Cluj, ediția a VIII-a;
 • 27-29 septembrie: StartUP Tango Weekend Baia Mare, ediția a II-a;
 • 29 septembrie: Flashmob Piața Unirii la TIMAF;
 • Octombrie: Lansare Program Partener EU – cursuri gratuite pentru studenții universităților din Cluj-Napoca;
 • 18-20 octombrie: invitați Anivertango 3 Timișoara – Horia POP;
 • 25-27 octombrie: invitați Tango Story Timișoara;
 • 1-3 noiembrie: StartUP Tango Weekend Târgu-Mureș;
 • 1 noiembrie: invitați Radio Romania Târgu-Mureș – emisiunea Pasaj Urban;
 • 2 noiembrie: demonstrație de Tango Argentinian la Jazz & Blues Pub Târgu-Mureș – muzică live Cvartet Bohemia;
 • 4-28 noiembrie: în fiecare marți și joi de la 16.00-18.00: cursuri gratuite de tango argentinian pentru studenți- sala de dans Clădire Cantina Observator;
 • 8-10 noiembrie: invitați Noches de Tango Feliz Iași- primul festival de tango 100% românesc;
 • 25-27 noiembrie: invitați Bucharest White Tango Nights 2nd edition;
 • 6-8 decembrie: organizare Weekend intensiv de Tango Argentinian la Cluj cu Andrei Baican și Andreea Trașcu – Casa de Tango București;
 • 27-29 decembrie: participare la Zagreb Tango Encuentro – Ioana Lascu;
 • 31 decembrie -2 ianuarie: Marathon de Tango la Florența – Horia Călin Pop;

Listă de activități 2012

 • După succesul primelor ediții din 2011, am continuat cu StartUP Tango Weekends (încă 5 evenimente similare în Cluj, plus încă 1 în Oradea și 1 în Sibiu);
 • Februarie, am lansat milonga noastră regulată de marți (milonga=petrecere de tango argeninain unde se întâlnesc iubitorii acestui dans) în mansarda restaurantului Napoca 15, care îi poartă numele Milonga Napoca 15; de asemenea am organizat Milonga Alternativa (muzică modernă și contemporană de dans tango) în locații precum Gambrinus PUB, LaGazette, Maimuţa Plîngătoare, Piano Cazola, Hotel Melody;
 • Iulie-Septembrie, cu ajutorul autorităților locale din Cluj-Napoca am organizat săptămânal Milonga „La Glorieta” – în fiecare Sâmbătă dupămasa, între orele 19 și 23, în foișorul din Parcul Central din Cluj-Napoca, unde sute de trecători au avut ocazia să admire dansatori amatori și profesioniști de tango argentinian cu dansurile lor minunate. Ne-au onorat cu prezența în medie un număr de 30-40 de dansatori!
 • August, am organizat primul festival internațional de tango argentinian la Cluj-Napoca – Tango Cazino – care a avut loc la Centrul de Cultură Urbană Casino. Invitații de onoare au fost Dominic Bridge (SUA) și Sigrid van Tilbeurgh (Germania);

Listă de activități 2011

 • Aprilie, am debutat pe scena Teatrului National din Cluj în calitate de performeri în concertul Otros Aires;
 • Iulie, alături de Diesel Events, am co-organizat concertul Narcotango, altiminteri am și dansat pe scenă acompaniați de trupă (tot ce am dansat pe scenă a fost coregrafiat de noi);
 • Septembrie, am organizat primul nostru StartUP Tango Weekend (denumire care ne aparține!), cursuri intensive de weekend de inițiere în tango argentinian – peste 40 de particpanți ăn medie de la primul eveniment și până în prezent;
 • Septembrie, ne-am „deschis porțile” prin cursuri săptămânale de tango argentinian;

[/tab]

[tab title=”Parteneri & Sponsori”]

Parteneri instituționali

Primăria Municipiului Cluj

Centrul de Cultură Urbană Casino

 

Sponsori

Ax Perpetuum SRL

Nordlogic SRL

Florăria Kara

 

Parteneri

EURO Gsm

Advantage Media

Napoca 15

Chios

Transylvania Hostel

Euphoria Biergarten

Euromariage

Ioana Lascu

arh. Luminita Klara Veer

Andrei Dragon

Samsara

Gala 10

Home Sweet Home

Fast Print

Vero Print

Parteneri Media

Ziua de Cluj

Realitatea Cluj

Zile și Nopți

Napoca FM

[/tab]

[/tabgroup]