StartUP Tango Weekend

Primul StartUP Tango Weekend  a avut loc în 30 sepmtembrie – 2 octombrie 2011. De atunci am realizat până în prezent 17 StartUP Tango Weekend-uri (Iași, Sibiu, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Tîrgu Mureș și Cluj-Napoca) prin care oferim tuturor celor care vor să descopere și sa fie inițiași rapid în secretele tangoului argentinian prosibilitatea să realizeze acest lucru într-un timp scurt, de 3 zile. Totodată este o posibilitatea unică de a determina neinițiați în ale dansului să își demonstreze ce pot să realizeze doar în câteva ore intense de curs: să danseze tango argentinian la final.

Programa cursurilor deși e destul de simplă, e totuși destul de complexa ca și cunoaștere didactică. Majoritatea programelor s-au desfășurat în felul următor: 4-5 lecții a câte 1h 30m și o practică în care s-au atins teme de bază, precum: caminata, baldosa, ochos, ocho cortado etc., dar mai ales subelementele care le unesc și care le formează, precum postură, îmbrățișare, schimb de greutate, pas lateral, intenție, colectare etc. În majoritatea locațiilor în care s-au desfășurat cursurile numărul cursanților a fost de peste 40-45  persoane în medie. Considerăm că este unul dintre cele mai bune programe de inițiere în tango pe care îl putem folosi pentru formarea unui modul nou de cursanți. În mare realizăm 3-4 astfel de programe anual în orașul noastru.

Tangoul argentinian se dansează azi peste tot în lume și e un mod deosebit în care îți poți cultiva dragostea de mișcare, de muzică, e un mod de relaționare interumană, prin comunicare nonverbală, de apropiere, într-o lume din ce în ce mai rece și mai superficială.

Promovăm programul StartUP Tango Weekend prin cuvintele pline de înțelepciune ale unui milonguero viejo Oscar “Cacho” Dante:

Tangoul este un sentiment care se dansează!